23 Şubat 2014 Pazar

Yukarıokçular-Damyeri Turu

Tarih:09.02.2014
Mesafe: 55 km
Yol arkadaşları: Mehmet KAZANCI, Ayşen AKGÜN,Cumali ÖZLER, Ahmet TOKGÖZ, Erhan ACAR, Kerem İDİKUT, Fettah UYANIK

Route 2,407,847 - powered by www.bikemap.net



Bir önceki hafta Balaban Yangın Gözetleme Kulesine tırmanarak merkez ilçede bulunan kuleleri tamamlamıştık. Böyle özel turların özel bir ilgi ve yayını hak ettiğini düşünüyoruz ve bu  tırmanışlara özel olarak hazırladığımız ikinci e-dergimizi hafta içerisinde yayınladık ve kısa süreliğine  aramızdan ayrılan İbrahim Sertaç KASAPLAR'a armağan ettik. Söz konusu dergiye http://issuu.com/mehmetkazanci/docs/yang__n_g__zetleme_kuleleri  adresinden ulaşıp okuyabilirsiniz. 

Bu haftaki turumuzu alışılmışın aksine Pazar günü gerçekleştirmek zorunda kaldık. BU küçük takvim değişikliği nedeniyle bazı arkadaşlarımız katılamadılar tura. bu eksikliği daha sonra tamamlama sözünü vererek Karacaören - Musaköy- Kızılkeçili-Yukarıokçular köyünden sonra  iki tepe arasındaki dere yatağına inip önce Damyeri Mahallesine sonrasında Fevziçakmak köyüne tırmandığımız, Fevziçakmak köyünden Atikhisar köyüne indiğimiz, inerken Cumali'nin burnunu kırdığımız turumuzun fotoğraflı hikayesi..


Fevziçakmak köyünden Atikhisar köyüne inen toprak ve taşlı yolda, ön lastiği taşa çarptıktan sonra kontrolü kaybeden Cumali bisikletten düşüyor. Kafasında kask olduğu için kafasını yere vurmuyor ancak aldığı sert darbe nedeniyle gözlük burunun üst kısmına zarar veriyor. İlk başlarda aşırı kanama yaşansa da müdahale sonrasında kanama durduruluyor. Yanımızda ilk yardım malzemeleri olmadığı için Ayşen'in yemenisi sargı bezi oluyor Cumali'ye. Cumali hafif bir sızısı olsa da kendisini iyi hissettiğini söylediği için hastaneye kadar pedallamaya karar veriyoruz.
 Bisikletlerle acil servise giriş yapıyoruz. Sanırım bu da bir  ilk olmuştur. Tabi hasta da bisiklet üstünde...
Burun üzerinde parçalanan yere dikişi atılıyor ve çekilen röntgen filminde burunda kırık olduğu anlaşılıyor. bir sonraki gün estetik cerrah tarafından yapılan muayenede kırığın gözlüğün burun üstündeki bölümü tarafından oluştuğu ve tek taraflı olduğu, müdahale edilmesini gerektiren bir durumun olmadığı süreç içerisinde kırığın kendiliğinden kaynayacağı belirtiliyor.
Yeni görünümüyle Cumali.. GEÇMİŞ OLSUN. Bir an önce iyileşip aramıza döneceğin günü sabırsızlıkla bekliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder