9 Mart 2015 Pazartesi

İnsancıl Sağlık Bisiklet Turu

Tarih: 08.03.2015
Mesafe: 8,5 km
Yol Arkadaşları: Bisikletle Çanakkale, Çanakkale Tabip Odası ve  Çanakkale Halkı


Route 2,877,230 - powered by www.bikemap.net

Bisikletle Çanakkale olarak gerçekleştirdiğimiz turların yanında sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı, başka grup ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde duyarlılıklarımıza uygun çalışmalar gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. Bisikletle Çanakkale'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklere ve üretimlerine bakıldığında bu duyarlılığın bir çok örneğini görmek mümkün. Gerçekleştirdiğimiz turların rotalarını, fotoğraflarını ve ayrıntılarını herkes için ulaşılabilir kılmak başlangıçtan bu yana aksatmaksızın devam ettirdiğimiz bir ayrıntı. İçinde yaşayan ve artık iyice yaşlanan insanlardan sonra devam edip etmeyeceği belirsiz olan Kemerdere ve Obaköy'e ilişkin hazırladığımız e-dergilerimiz de, şair Ece Ayhan'ın ölüm yıl dönümünde mezarının bulunduğu Eceabat-Yalova köyüne gerçekleştirdiğimiz herkese açık tur da yaşadığımız toprakların değerlerine olan saygımızın ve verdiğimiz önemin bir göstergesiydi. İşte bu tür duygu ve düşünceler ışığında Çanakkale Tabip Odası ile birlikte "İnsancıl Sağlık Bisiklet Turu"na imza attık. Çanakkale Tabip Odası'ndan birlikte tur düzenleme önerisi geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik ve hemen çalışmalara başladık. Turun tarihinin belirlenmesi, gerekli resmi işlemlerinin yapılması vb işleri Tabip Odası, tur için afiş ve tanıtım videosunun hazırlanması ve bunların duyurusunun yapılmasına ilişkin çalışmaları ise bizler üstlendik. Bu konuya ilişkin hazırladığımız afiş ve video büyük bir beğeni aldı ve sanal ortamda sıkça paylaşıldı. Özelikle videonun hazırlanması aşamasında, kamera arkasında tüm grup görev alıp emek harcasa da videonun kaydedilmesi ve montajı aşamasında sanatını konuşturan Sertaç'ın profesyonelliği ve emeğini ayrı bir yere koymak, bizlere bu profesyonel videoyu armağan ettiği için teşekkür etmek gerek. Çanakkale Tabip Odasının girişimiyle videomuz Belediye Otobüslerindeki ekranlarda dönmeye başladı ve turun tanıtımı otobüslerde de yapıldı bu şekilde. Video kamu spotu tadında hazırlandığı için bundan sonraki süreçte yerel tv kanallarında rastlarsanız şaşırmayın.

     
8 Mart aynı zamanda Dünya Kadınlar Günü olduğu için turun başka bir tarihe ertelenmesi konusunda hafta içerisinde bir çok öneri tarafımıza ulaşmış olsa da tarihin Çanakkale Tabip Odası tarafından belirlenmiş olması ve gerekli resmi işlemlerin günler öncesinden tamamlanmış olması nedeniyle tarihin değiştirilmesi mümkün olmadı. Hafta sonu havanın yağışlı ve soğuk olacağına ilişkin hava tahmin raporlarına rağmen belirlenen  gün ve saatte turu gerçekleştirmek üzere Truva Atı önünde toplanmaya başladık. Bisikletle Çanakkale olarak daha eren saatlerde toplanıp grup içinde görev dağılımını gerçekleştiriyor, katılımcıları karşılamak üzere Truva Atı önüne geçiyoruz ve Ayşen katılımcılarla kısa röportajlar gerçekleştiriyor.
 Biz Truva Atı önünde katılımcıları beklerken 8 Mart kutlamaları çerçevesinde yürüyüş yapan gruplar yanımızdan geçiyorlar.
 Katılımcılar buluşma notasına geldikçe Ayşen ve Sertaç için yeni röportaj imkanları doğuyor.
Hava soğuk ve rüzgar sert. En küçük bir kuytu bile rüzgarı kesme konusunda yardımcı oluyor. Tuğba kordondaki Troya anıtını kendisine siper edinince burası bir anda ziyaretçi akınına uğruyor. Rüzgarda röportaj yapmak için de bulunmaz bir yer..
 Rüzgara karşı göğsünü siper edip ortalıklarda dolaşanlar da yok değil..
 Saat 14:00'e yaklaştıkça katılımcı sayısı da artmaya başlıyor
Etkinlikte doktorlar olunca beyaz önlük de kaçınılmaz bir aksesuar oluyor turda. Tabi ki sadece doktorlar değil beyaz önlüğü kullanan..
Saat 14:00... Artık toplanıp bisikletler binme zamanı. ama öncesinde toplu fotoğraf çekimi ve  günün anlamına ilişkin kısa konuşmalar..
 Çanakkale Tabip Odası'nın açıklaması;
 Bisikletle Çanakkale'nin açıklaması;
 Konuşmaların ardından atın etrafında atılan bir tur ve sonrasında turun başlaması
Demircioğlu Caddesi
İnönü Caddesi
 Aziziye Caddesi
 Yeni Kordon
 Atatürk Caddesi
 Truva Caddesi
Hafif çiseleyen yağmur ve soğuk altında yaklaşık 50 bisikletçinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz İnsancıl Sağlık Bisiklet Turu yine başladığımız gibi Truva Atı önünde sonlanıyor. Tur sonunda Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde hep birlikte ÇTO sponsorluğunda çay içip etkinliği değerlendiriyoruz.
  Olumsuz hava koşullarına rağmen Çanakkale Tabip Odası ve Bisikletle Çanakkale işbirliğiyle gerçekleşen güzel bir etkinlik oldu. Katılan herkese teşekkürler... Katılamayanlar için işte turun videosu; Kayıtlar; Sertaç KASAPLAR ve Erhan AÇAR, Kurgu ve Mix; Sertaç KASAPLAR, Röportajlar; Ayşen AKGÜN. BÇTV gururla sunar.. (şaka şaka daha TV olayına girmedik..)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder