21 Mayıs 2012 Pazartesi

Atikhisar Atıkhisar Olmasın

Tarih: 06.05.2012
Saat: 10:00
Yaklaşık Mesafe: 26km 
Güzergah: Çanakkale Kordon Truva Atı önü, Demircioğlu Caddesi, Atatürk Caddesi, Balıkesir Caddesi, Işıklar Dörtyol, Kurşunlu, Kayadere

Bike route 1558675 - powered by Bikemap 
Çanakkale Kent Meclisi ve Çevre Platformu tarafından düzenlenen "Atikhisar Atıkhisar Olmasın" Kayadere Kır Şenliğine 18 Mart Bisiklet Grubu olarak biz de katılıp Kazdağlarının Altın arayıcıları tarafından katledilmesine karşı olduğumuzu beyan ettik.   Atikhisar-Kayadere turu için saat 10:00'da her zamanki buluşma noktamızda bir araya geldik.. Toplandıktan sonra Golf Çay Bahçesine giderek çaylarımızı içip sonrasında başladık turumuza, hava açık ve rüzgarsızdı, bisiklet kullanmak için mükemmel bir hava durumu vardı..
 Golf Çay Bahçesinde çay keyfi...
 Arkamıza Çanakkale Boğazı'nı ve Dur Yolcu yazısını alarak grup fotoğrafı çektiriyoruz.. formalarımızla toplu şekilde çekilen ilk fotoğraflarımızdan... fotoğraf çekimi sırasında bizleri bekleyen forması olmayan grup arkadaşlarımızı da ekleyerek daha da büyütüyoruz kareyi..
 Toplu fotoğraf çekiminin sonrasında kordon üzerinden Demircioğlu Caddesine yönelerek başlıyoruz turumuza, Demircioğlu Caddesinden sonra Belediyenin önünden Balıkesir Caddesine doğru yöneliyoruz..
 116 Jandarma önünden devam yola...
 Anayola çıkınca güvenlik şeridinden tek sıra halinde ilerleyip trafik ve kişisel güvenliğimizi tehlikeye atmamaya çalışıyoruz...
Her iki yanı ağaçlarla kaplı, tamamı ağaçların gölgesinde kalmış bir yol, Dörtyol ve Kurşunlu köyleri arasındaki yol..
 Kurşunlu köyünü arkamızda bıraktıktan sonra Kayadere'ye doğru ilerliyoruz.. Kurşunlu çıkışındaki kısa mesafeli rampadan sonra bu turda çıkacağımız uzun soluklu tek rampa Atikhisar Barajının hemen önünde başlıyor... rampanın sonu Kayadere Piknik Alanı..
 Tırmanışın ardından Şenliğin gerçekleştirileceği mesire alanına varıyoruz.. su ihtiyacımızı karşılamak ve geride kalanları beklemek amacıyla kısa bir mola veriyoruz mesire alanı girişinde. amacımız piknik alanına grup olarak toplu bir şekilde giriş yapmak..
 Atikhisar-Atıkhisar Olmasın!!!
Veee. Şenlik alanındayız.. Şenlik alanına girdikten sonra toplu bir şekilde fotoğraf çektiriyoruz
 Kayadere'ye kadar gelip de Atikhisar Kalesine çıkmamak olmazdı. Grup olarak hem yürüyüş hem de tırmanış  yapıp ulaşıyoruz Atikhisar Kalesine
 Atikhisar Kalesi keşfinden sonra yeniden dönüyoruz şenlik alanına... biraz dinlenme, biraz eğlence... yeter ki Atikhisar temiz kalsın ve suyumuza sahip çıkalım..
 Saat 16:00'da geri dönüş yoluna düşüyoruz.. Kayadere köyü turumuz yaklaşık 26 kilometrelik kısa bir turdu ancak içerdiği mesajlar nedeniyle oldukça anlamlıydı... Doğamıza ve suyumuza sahip çıkalım.. Unutmayalım ki ölüler altın takmaz.. Atikhisar Atıkhisar olmasın ve temiz kalsın. Başka turlarda birlikte pedal basmak ümidiyle...

Fotoğrafların Tümü için; https://picasaweb.google.com/104682040644276854072/AtikhisarSenligi

Videolar;



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder