25 Kasım 2012 Pazar

Ata'ya Özlem 10 Kasım Turu

Tarih:10.11.2012
Mesafe: 15 km
Güzergah:Truva Atı - İskele Meydanı- Yalı Caddesi- Fetvane Sokak- Demircioğlu Caddesi- İnaönü Caddesi- Plaj Caddesi- Deniz Sokak- Aziziye Caddesi- 100. Yıl Caddesi- Truva Caddesi- Setboyu Caddesi- Demiricoğlu Caddesi- Kayserili Ahmet Paşa Caddesi(Kordon)- Piri Reis Caddesi- Velibey Sokak- Bahriye Üçok Caddesi- Karacaören Caddesi- Ahmet Piriştina Caddesi- Sadi Fenercigil Caddesi- Özgürlük Caddesi- Zübeyde Hanım Sokak- Gazi Bulvarı- Kayserili Ahmet Paşa Caddesi (Kordon)
*BU kayıt ilk önce http://18martbisiklet.blogspot.com adresinde yayınlanmıştır.

Bike route 1902095 - powered by Bikemap 
Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. yılında Ata'mızı bisikletlerimizle anmak için grup olarak Truva Atı önünde buluşuyoruz. her zamanki gibi saatlerimiz 19:30'u gösterdiğinde turumuza başlıyoruz. 29 Ekim kutlamalarında yaptığımız gibi şehir içi güzergahları kullanmayı tercih ediyoruz bu akşam da ... Tura başlamadan önce yerel basın mensuplarına turumuzla ilgili demeç veriyoruz. Gülgün hocamızın ardından grubun kurucusu ve başkanı Murat demeç veriyor.
Murat izlenecek güzergah ve turun önemi hakkında açıklamalarda bulunuyor.
Teker dönüp pedallar Atamızı anmak için çevriliyor..

Truva Atının önünden başlayan turumuz İskele Meydanı, Yalı Caddesi, Fetvane Sokaktan sonra yeniden Demircioğlu Caddesinden devam ediyor. Demircioğlu Caddesinden Cumhuriyet Meydanına ulaşıyoruz ve Atamıza saygı ve özlemimizi anlatabilmek için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz.
Saygı duruşunun başlangıç ve bitiş komutunu güçlü sesiyle vererek gruptaki erkek arkadaşlarımıza askerlik günlerini hatırlatan Tugay komutanımız
Saygı duruşununn ardından İl Emniyet Müdürlüğü önünden(Lise Caddesi) İnönü Caddesine çıkıyor ve bu cadde boyunca ilerliyoruz.. İnönü köprüsünü geçtikten sonra Plaj Caddesi, DenizSokak ve Aziziye Caddesinde ilerleyip Müze kavşağından 100. Yıl Caddesini takip ederek Truva Caddesine geçiyoruz. Truva Caddesi boyunca bisiklet yolundan ilerliyoruz..
Truva Caddesinden sola dönüp setboyu caddesi boyunca ilerleyip Demircioğlu Caddesine  ulaşıyoruz. Belediye kavşağında Demircioğlu Caddesi boyunca ilerleyip Kordona, oradan da Piri Reis Caddesini takiben Bahriye Üçok Caddesine ulaşıyoruz.
Bahriye Üçok Caddesinin başındaki Karacaören Kavşağından Karacaören Caddesi boyunca ilerleyip Ahmet Piriştina Caddesine ulaşıyor, buradan da Özgürlük Parkına varıyoruz. Özgürlük Parkında durmaksızın Golf çay bahçesine iniyor, buranın kapalı olması nedneiyle de Türkan Saylan Sosyal Tesislerine çay içmeye gidiyoruz.
Kordon'dan Dur Yolcu'ya farklı  bakış
Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde dinlenme ve çay keyfi....
10 Kasım Ata'mızın ölüm yıldönümünde Atamıza Özlemimizi anlatmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz turumuzu problemsiz bir şekilde tamamladık. Başka turlarda yeniden bir araya gelmek dileğiyle...

Atamızı minnet ve saygıyla anıyoruz. biliyoruz ve unutmuyoruz ki "Olmasaydı Olmazdık..."

Videolar;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder